Fiets en wandelbeurs 2021

Fiets en Wandelbeurs verplaatst naar mei

De Fiets en Wandelbeurs 2021 is, samen met E-bike Xperience verzet naar mei. De evenementen stonden oorspronkelijk voor februari gepland, maar deze datum is door de coronacrisis niet haalbaar. Daarom wordt het evenement opgeschoven. Hierbij blijft de Jaarbeurs in Utrecht de locatie voor de Nederlandse editie van de beurs. De Belgische editie zal zoals gewoonlijk in Gent plaatsvinden.

Deze beslissing komt niet echt als een verassing. We zitten middenin de tweede golf van coronabesmettingen. Bovendien blijft Nederland tot ver in januari in lockdown. Hoewel in België de lockdown minder streng is dan in Nederland, leek het niet verstandig om toch al vroeg een beurs te plannen. Halverwege december besloot Hicle Events daarom de beurs naar mei te verplaatsen. “De verwachting is dat het vakantieseizoen 2021 later op gang komt dan gebruikelijk, evenals het boeken van vakanties. Mei is daardoor een goed alternatief voor februari in deze bijzondere tijden,” aldus directeur Theo Jorna van Hicle Events.

De nieuwe data van de Fiets en Wandelbeurs 2021

De nieuwe data zijn als volgt:

Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen / E-bike Challenge / Mount Expo, 1-2 mei 2021
Locatie: Flanders Expo Gent

Fiets en Wandelbeurs Utrecht / E-bike Xperience, 7-8 mei 2021
Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Meerderheid bezoekers kiest voor mei

Bij het kiezen van de nieuwe datum, raadpleegde Hicle Events ook het eigen publiek. Daarvan gaf een groot deel aan de beurs in mei wel te willen bezoeken. Goed nieuws, want dat betekent dat veel mensen nog altijd zin hebben in een vakantie. Dat blijkt ook uit meerdere onderzoeken. Hoewel meer vakantiegangers ook naar bestemmingen in het binnenland kijken, geven veel mensen aan om, zodra het kan, juist weer naar het buitenland te gaan. Vooral omdat veel mensen dat het afgelopen jaar juist zo gemist hebben.  

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.