© COPYRIGHTS BY TOURISMUSVERBAND KITZBÜHELER ALPEN - BRIXENTAL 2011

Fietsfestival Kitzalpbike 2012 in Oostenrijk

 

© COPYRIGHTS BY TOURISMUSVERBAND KITZBÜHELER ALPEN - BRIXENTAL 2011Op 27 juni is de HillClimb in Brixen de start van het festival Kitzalpbike, een vijfdaags festival. HillClimb is de grootste mountainbike wedstrijd in de bergen van Oostenrijk. Bij deze wedstrijd kan iedereen meedoen: zowel fietsers op professioneel- als op amateurniveau, maar ook het lokale kerkkoor of dweilorkest kan zich opgeven. 

Op 28 juni vult de Urban Bike Challenge de tweede dag van het festival. Hierbij wordt het dorpWestendorf omgetoverd tot een grote speeltuin voor een mountainbikeshow. Dit jaar zal het demoteam ‘De Slopestylers’ hun spectaculaire trucs en verbazingwekkende stunts op dit onderdeel laten zien.

Naast sport, biedt Kitzalpbike Festival ook iets anders: een mode-event op 29 juni in Kitzbühel. Natuurlijk is dit mode-event wel in lijn met hetgeen waar het tijdens dit festival om draait; fietsen. De modeshow is namelijk op de fiets waarbij de modellen zowel mooie, als functionele en comfortabele kleding showen.

Het hoogtepunt van dit festival is de klassieke Kitzalpbike marathon op 30 juni. Bij deze marathon kun je kiezen tussen drie fietsroutes die verschillen in zwaarte:

  1. 188 km lange route met een hoogteverschil van 3800 meter
  2. 45 km lange route met een hoogteverschil van 2000 meter
  3. 24 km lange route met een hoogteverschil van 800 meter

De laatste dag van het festival, 4 juli, is speciaal op de jeugd gericht. Honderden kinderen krijgen op deze dag de kans om het Fleckalm Circuit onveilig te maken.

Meer informatie vind je hier: http://www.kitzalpbike.at/

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?