Meer bij Mont Cenis

Fototentoonstelling over energieopwekking in Cottische Alpen

Meer bij Mont CenisTot eind 2012 kun je in San Damiano di Macra kijken naar de fototentoonstelling '100 jaar energie in Valle Maira - Waterkracht tussen verleden en toekomst'. Deze tentoonstelling laat zien hoe in het Mairadal in de Cottische Alpen al een eeuw lang elektriciteit opgewekt wordt via kleinschalige waterkrachtinstallaties.

De tentoonstelling is een initiatief van de Maira SpA, een vennootschap opgericht door de lokale autoriteiten en hebben als doel energie op een duurzame manier produceren en zo bijdragen aan de ontwikkeling van de streek. In 2008 bouwde Maira SpA al een kleine hydro-elektrische centrale waarbij de geproduceerde elektriciteit tegen een goedkoop tarief werd geleverd aan de plaatselijke kostschool, sportcentrum en een rusthuis. Met de winst worden weer projecten van de lokale autoriteiten gefinancierd.

Het Valle Maira is een Italiaans bergdal in de regio Piemonte. De vallei maakt deel uit van de Cottische Alpen. De Cottische Alpen is het deel van de Alpen dat ligt tussen de Maddalenapas en de Col du Mont Cenis. Ze vormen de grens tussen Frankrijk (Hautes-Alpes en Savoie) en Italië (Piemonte).

Bron: http://grandetraversata.wordpress.comBekijk hier alvast een voorproefje: Meer info: http://www.mairaspa.it/mairaspainforma.php#n24

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!