Achter de honden op een slee in de Arctische wildernis van Zweden

Ga op avontuur in de Arctische wildernis van Zweden

Achter de honden op een slee in de Arctische wildernis van ZwedenHeb jij de wens of droom om ooit eens in de sneeuw en de bergen op een slee door honden voortgetrokken te worden? Dat kan tijdens de Fjällräven Polar 2013. De inschrijving start 15 november op de website van het outdoormerk Fjällräven. 

Fjällräven Polar is een 330 km lang winters avontuur die de Arctische toendra doorkruist. Een groep van twintig avontuurlijke mensen met weinig tot geen ervaring in extreme weersomstandigheden, krijgen de kans om het avontuur van hun leven mee te maken; het rijden van een hondenslee ver ten noorden van de poolcirkel.

Lijkt het je fantastisch om mee te mogen doen, upload dan van vanaf 15 november een foto of filmpje via de Facebookpagina van Fjällräven en zorg dat je stemmen krijgt om een plekje te bemachtigen. Vorig jaar hebben meer dan 1000 mensen van over de hele wereld zich aangemeld waarop minstens 100.000 mensen hebben gestemd op hun favoriete kandidaat. 

De Fjällräven Polar vindt plaats van 9 – 13 april 2013 van Signaldalen in Noorwegen tot Jukkasjärvi in Zweeds Lapland, 200 km ten noorden van de poolcirkel.

Meer informatie via de website.

Fotograaf Håkan Wike

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden