De iPhone app 'Swiss Winter Hike' van Zwitserland Toerisme

Ga winterwandelen in Zwitserland met een app

De iPhone app 'Swiss Winter Hike' van Zwitserland ToerismeZwitserland Toerisme heeft een speciale app voor de iPhone voor winterwandelaars ontwikkeld. Op deze app staan 36 van de mooiste wandelroutes van het land, aangevuld met topografische kaarten en relevante informatie. In de ‘Swiss Winter Hike’ app is onder andere terug te vinden waar de wandelaar zich bevindt, hoe lang hij nog onderweg is en of er bergrestaurants in de buurt te vinden zijn.

De iPhone app 'Swiss Winter Hike' van Zwitserland ToerismeMet de ontwikkeling van deze app speelt Zwitserland Toerisme in op de groei van het aantal wintersporters dat aan winterwandelen doet. Zwitserland heeft meer dan 5100 kilometer aan goed onderhouden winterwandelpaden en elke wintersportplaats heeft wel één of meer van deze routes.

De ‘Swiss Winter Hike’ app geeft 36 van deze routes tot in detail aan. Naast positionering en tijdsduur geeft de app ook informatie over de moeilijkheidsgraad van de wandeling, het hoogteprofiel en de bereikbaarheid. Zwitserland Toerisme heeft naast de wandel-app ook een ski-app ontwikkeld, met informatie over sneeuwhoogte, weersvoorspellingen, geopende liften en pistes.

Lees meer over sneeuwschoenwandelen in Zwitserland in het volgende nummer van Bergen Magazine. Neem nu een abonnement om deze niet te missen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!