De iPhone app 'Swiss Winter Hike' van Zwitserland Toerisme

Ga winterwandelen in Zwitserland met een app

De iPhone app 'Swiss Winter Hike' van Zwitserland ToerismeZwitserland Toerisme heeft een speciale app voor de iPhone voor winterwandelaars ontwikkeld. Op deze app staan 36 van de mooiste wandelroutes van het land, aangevuld met topografische kaarten en relevante informatie. In de ‘Swiss Winter Hike’ app is onder andere terug te vinden waar de wandelaar zich bevindt, hoe lang hij nog onderweg is en of er bergrestaurants in de buurt te vinden zijn.

De iPhone app 'Swiss Winter Hike' van Zwitserland ToerismeMet de ontwikkeling van deze app speelt Zwitserland Toerisme in op de groei van het aantal wintersporters dat aan winterwandelen doet. Zwitserland heeft meer dan 5100 kilometer aan goed onderhouden winterwandelpaden en elke wintersportplaats heeft wel één of meer van deze routes.

De ‘Swiss Winter Hike’ app geeft 36 van deze routes tot in detail aan. Naast positionering en tijdsduur geeft de app ook informatie over de moeilijkheidsgraad van de wandeling, het hoogteprofiel en de bereikbaarheid. Zwitserland Toerisme heeft naast de wandel-app ook een ski-app ontwikkeld, met informatie over sneeuwhoogte, weersvoorspellingen, geopende liften en pistes.

Lees meer over sneeuwschoenwandelen in Zwitserland in het volgende nummer van Bergen Magazine. Neem nu een abonnement om deze niet te missen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past