oostenrijk duitsland italie geel

Goed nieuws, vakantie naar Duitsland, Oostenrijk en Italië kan!

Goed nieuws! Volgens gelekte bronnen wordt het ook voor Nederlanders mogelijk om naar Duitsland, Oostenrijk en delen van Italië te reizen. Vanaf deze week zouden de landen voor Nederlanders op ‘geel’ gaan. 

Van oranje naar geel

Nu staan de drie landen nog op oranje, wat betekent dat ze alleen voor de meest hoognodige zaken bezocht mogen worden. Bij thuiskomst moet er ook een negatieve test zijn én moet je nog een tijdje in quarantaine. De wijziging zal waarschijnlijk deze week ingaan. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Als de kleurcode van oranje naar geel gaat, hoeft dat laatste bij thuiskomst niet meer. Wel kan het zijn dat je in (delen van) de genoemde landen nog wel negatieve tests moet kunnen laten zien. Vaak wordt dan gevraagd naar de 3Gs. Zeker als je nog geen volledige vaccinatie hebt, maar in bijvoorbeeld Italië zijn tests voor alle reizigers nog belangrijk. Op veel andere plekken zou het kunnen dat je moet aantonen dat je gevaccineerd bent, of genezen bent van het coronavirus. Ook kan het zijn dat je nog wel te maken krijgt met andere coronamaatregelen. 

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)