Skiën in Saas-Fee ©Saas-Fee/Saastal Tourismus

Goedkope skipas door crowdfunding in Saas-Fee

Een winter lang skiën voor 200 euro? Als het aan de uitbaters van het skigebied in het Zwitserse Saas-Fee ligt, wordt dat werkelijkheid. Een crowdfundingactie moet de skipassen in het gebied goedkoper maken. Wie voor 27 november een skipas aanvraagt, kan van het stunttarief profiteren, maar dan moeten er wel voldoende aanmeldingen zijn. Saas-Fee is het eerste skigebied van de Alpen dat op deze manier een crowdfundingactie opzet.

Goedkoper dan een normale skipas

Als de crowdfundingactie lukt, is een skipas voor het hele seizoen goedkoper dan een normale pas voor vier dagen. Dan moeten er wel 99.999 aanmeldingen binnenkomen via https://www.we-make-it-happen.ch/index.html. Deelnemers leggen 222 Zwitserse Franc in voor een seizoenspas. Minder dus, dan de 259 Franc een normale pas voor vier dagen kost. Op 27 november 2016 worden de aanmeldingen geteld. Wie mee wil doen met de actie, moet zich dus voor die tijd hebben aangemeld.

En wat nou als de actie niet lukt? Als er minder dan 99.999 aanmeldingen zijn, dan gelden de normale tarieven. Mensen die hebben meegedaan met de actie zitten nergens aan vast en er hoeft dan niet betaald te worden. Wel staan de deelnemers in dat geval automatisch inschreven voor een loting waarbij gratis skipassen weg worden gegeven. De hoofdprijs is een levenslang skilift-abonnement.

Wie mee wil doen aan de actie kan zich hier inschrijven voor een skipas

Skiën in Saas-Fee

Saas-Fee ligt in het Duitstalige gedeelte van het Zwitserse Wallis. Het skigebied heeft 100 kilometer pistes die tot 3600 meter hoog komen. met die hoogte is het één van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van de Alpen. Die pistes worden ontsloten door 22 skiliften.   

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?