Saasdal foto: Wallis Tourismus-SwissImage

Het Saasdal in Wallis, Zwitserland

In het Saasdal liggen de hoogste bergen van Zwitserland die als het ware een erehaag vormen voor de bezoekers.

Het karakteristieke alpenplaatje wordt gecompleteerd door de aanwezigheid van machtige gletsjers. Saas-Fee, Saas-Grund, Saas-Almagell en Saas-Balen staan stuk voor stuk garant voor verrassende, sportieve vakantiebelevenissen in een traditierijk bergdal.

De autovrije hoofdplaats Saas-Fee (1800m) geldt als Parel van de Alpen en torent uit boven de andere drie Saaser gemeenten. Saas-Grund is een perfecte uitvalsbasis voor hooggebergtewandelingen, Saas-Almagells belangrijkste attractie is de natuurlijke stuwdam Mattmark en Saas-Balen bekoort met zijn laat-barokke kerk en de bruisende Fellbach midden in het dorp.

Wandelroutes in het Saasdal

Een netwerk van 350 kilometer aan wandelpaden en themapaden doorkruist het gebied. Bijzonder leuk voor kinderen is een ontmoeting met de tamme bergmarmotten die bij het bergstation Spielboden ronddartelen. Wie op avontuur uit is, gaat met een berggids langs steile rotswanden door de Gorge Alpin, de beekkloof tussen Saas-Fee en Saas-Grund. Wie van huttentochten houdt kan aanhaken op de Europaweg die langs Saas-Fee komt. Wintersporters hebben ook de keuze uit meerdere winterwandelingen

Mountainbiken in het Saasdal

Mountainbikers kunnen in het Saasdal hun hart ophalen op een netwerk van 70 kilometer aan mountainbiketrails en er is zelfs een bergsteptraject van 3,5 kilometer. Al met al is het Saasdal een geschikte bestemming voor zowel fervente alpinisten als enthousiaste wandelaars en andere bergsporters. En gezinnen met kinderen, want het beschikt over het landelijke Zwitserse keurmerk “Gezinnen welkom”.

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen