Foto: David Pursehouse. Zell am See

Grootste Lederhose op Seefest in Zell am See-Kaprun

Foto grootste lederhose. Zell am See-Kaprun Tourismus GmbHZaterdag 13 juli aanstaande zal in Zell am See-Kaprun in Oostenrijk de grootste lederhose ter wereld worden gepresenteerd. Het ambachtelijke familiebedrijf Leder Ritsch heeft de leren broek geproduceerd in traditionele stijl met reusachtige afmetingen. Het doel van deze sensationele vervaardiging is een vermelding in het Guinnes Book of Records.

Guinness World Records

In januari 2013 begon Gerhard Ritsch aan het bijzondere project. Na het bruinen van het leer en het stikken van de borduursels hebben specialisten binnen tien dagen de onderdelen samengevoegd en de grootste lederhose voltooid. De ongeveer 65 kilo zware broek heeft een taille-omvang van 8,50 meter, een lengte van 5,30 meter en een totaal verbruik van 110 vierkante meter leer. Zaterdag 13 juli 2013 wordt het reusachtige exemplaar officieel gepresenteerd op het Zeller Trachtenseefest. Producent Gerhard Ritsch wacht nog op officiële bevestiging van het Guinness World Records; mocht dat record er komen dan mag het bedrijf Leder Ritsch de vermelding voor 's werelds grootste leren broek voor de tweede keer op zijn naam schrijven. Twintig jaar geleden had hij namelijk ook al het wereldrecord in handen.

Foto grootste lederhose. Zell am See-Kaprun Tourismus GmbH

Trachtenseefest

Elk jaar komen mensen van over de hele wereld samen voor het Trachtenseefest dat traditioneel gehouden wordt bij het Oostenrijkse Zellmeer. Het festival dat zaterdag gehouden word, bevat naast muziek en spectaculair 'Kaiser Bier' vuurwerk onder andere een edelweissbrunch, een kostuumparade, een water- en lichtshow, vaarwedstrijden, klederdrachtshows en een zeilregatta.

Sportseefest

Op zaterdag 3 augustus wordt er nog een festival gehouden in Zell am See-Kaprun. Het programma bevat dan meer spectaculaire elementen zoals een zeiljachtenrace, een airshow en een freestyle Jet Ski show naast de gebruikelijke vuurwerkshows en livemuziek.

Bronnen:www.zellamsee-kaprun.com

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen