De stalactieten in de grot in Schotland zouden wel twee meter lang zijn.

Grot met unieke stalactieten wordt geheim gehouden

De stalactieten in de grot in Schotland zouden wel twee meter lang zijn.In de Hooglanden in Schotland is een grot ontdekt waarin zich volgens de vinders de mooiste stalactieten van Schotland bevinden. De locatie van deze grot houden ze echter strikt geheim, zodat toeristen deze stalactieten niet kapotmaken zoals in andere Schotse grotten wel gebeurd is.

De Grampian Speleological Group uit Edinburgh ontdekte eerder dit jaar de 180 meter diepe grot in Applecross in de westelijke Hooglanden. Na latere bezoeken kwam de groep erachter dat de grot zelfs tot 300 meter diep gaat. In de grot troffen ze schitterende stalactieten aan, waarvan er sommige zelfs twee meter lang zijn.

De leden van de groep hebben besloten de locatie niet te publiceren uit angst dat toeristen schade teweeg zullen brengen, zoals ook gebeurd is met andere bijzondere grotten zoals de Cave of the Liar in Applecross en Lower Traligill in Assynt. Ze zullen nu enkel zorgvuldig gekozen informatie naar buiten brengen, totdat er een besluit is genomen over hoe ze de grot en diens steenformaties het beste kunnen beschermen.

Bron: BBC News

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!