wandelroute outdoorpark reusel

Hanwag en Outdoorpark Reusel openen twee nieuwe wandelroutes

De samenwerking tussen schoenenmerk Hanwag en Outdoorpark Reusel wordt uitgebreid met het lanceren van twee nieuwe wandelroutes. ‘De geheimen van de Peelse Heide’ is een route van 9,7 kilometer. Voor de kleintjes is er de ‘Witte Vos ontdekroute’ van 2,7 kilometer.

De routes voeren door een bosgebied dat vroeger heide was. Dit is op verschillende plaatsen nog steeds zichtbaar. Met de handige kleine routekaart gecombineerd met de informatieborden op de route, ontdek je wat de geheimen van De Peelse Heide zijn. Mooie verhalen die het verleden van deze omgeving vertellen en je wandeling net wat meer kleur geven. Zoals het verhaal van de Januskop, de reconstructie van de Dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog, de Stenen der Zaligheden en het verhaal van de Grote en Kleine cirkel. Na het voltooien van je wandeling beklim je de Nieuwe Brandtoren van 26 meter hoog voor een weids uitzicht over Nederlands en Vlaams-Brabant.

Voor de eerste 200 wandelaars die een routekaart ophalen bij Outdoorpark Reusel ligt een unieke wandelpin klaar.

De opening van deze nieuwe wandelroutes was voor Hanwag het moment om een aantal nieuwe modellen wandelschoenen te presenteren. Zo lanceerden zij de Coastridge ES, Coastrock ES, de Makra Trek en de Bluecliff ES voor het najaar. Daarbij was er veel aandacht voor duurzaamheid. Zo worden alle wandelschoenen binnen Europa gefabriceerd. Dat betekent dat ook alle onderdelen in Europa geproduceerd worden. 

wandelroute outdoorpark reusel

Voor elke wandeling een geschikt model. Zoals de lichte, lage Coastridge ES voor dames met vrolijke kleuraccenten in roze en lichtblauw. Wij hebben deze schoen gepast en het is een heerlijk lichte wandelschoen voor een wandeling over vlak terrein in Nederland. 

Voor de echte bergwandelaars zijn de schoenen uit de serie Makra Trek. Deze schoenen zijn geschikt voor stevige bergroutes over een lichte alpine en rotsige ondergrond en ook voor het gebruik van stijgijzers.

Bekijk alle nieuwe modellen van Hanwag.

Tekst: Judith van Bilsen
Foto’s: Marleen Hemminga Hanwag en Judith van Bilsen.

Meer inspiratie

Merk: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)