de Andes

Helikopter vermist met Nederlandse toerist in Peru

de AndesEen helikopter met een groep toeristen waaronder ook een Nederlander wordt sinds 6 juni vermist in de Andes in Peru. Aan boord van de vermiste helikopter zaten, voor zover bekend, één Nederlander, acht Zuid-Koreanen, een Tsjech, een Zweed en een Peruaan.

De zoektocht naar de vermiste helikopter verloopt door de slechte weersomstandigheden vooralsnog erg stroef, zo liet een woordvoerder van het Peruaanse leger weten. De helikopter van het bedrijf Jeli Cusco verdween met de groep toeristen op 4725 meter in de omgeving Huallahualla, in het zuiden van Peru. Het noodsignaal van de helikopter geeft aan dat er problemen waren bij de top van de Colque Cruz berg, aldus het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Peru.

De verdwijning gebeurde 140 kilometer van de toeristische stad Cuzco. Door een pak van 30 centimeter sneeuw en dichte mist is de zoektocht vanuit de lucht inmiddels gestaakt. Een politie-eenheid is ook zoekende en gaat langs alle plekken waar de helikopter eventueel kan zijn neergestort of geland.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling