Het Dutch Mountain Film Festival 2017

De heuvels van Zuid-Limburg zijn het bergachtigste stukje van Nederland. En daarmee de perfecte plek voor het Dutch Mountain Film Festival. Van 1 tot 15 februari 2017 staat het Zuid-Limburgse heuvelland weer in het teken van de bergen. Maar voor het zo ver is, zijn al enkele bijzondere bergfilms te zien in de voorvertoning.

Het motto van de zevende editie van het Dutch Mountain Film Festival is geïnspireerd op de negentiende-eeuwse wetenschapper en bergbeklimmer Alexander von Humboldt: ‘Waar we niet van houden, zullen we nooit beschermen.’ Daarmee hoopt het filmfestival weer een nieuwe generatie mensen te inspireren om de natuur te bewonderen én te beschermen.

Workshops en lezingen tijdens het Dutch Mountain Film Festival

Naast films zijn er op het festival ook workshops, tentoonstellingen en lezingen. Je kunt mountainbike-clinics volgen, trailrunnen en er is een wielertocht van het hoogste punt van Nederland naar het hoogste punt van België.

Voorvertoning van het DMFF

In de voorvertoning zijn al een twee films te zien. Zondag 6 november kun je genieten van de film Samuel in the Clouds. Daarbij geeft Pieter van Eecke, de maker van de film, uitleg over zijn werk. Op maandag 7 november is de film ook nog te zien, met een special einleiding en discussie over de film, het klimaat en het skitourisme in Bolivia.

Samuel in the Clouds

Samuel in the Clouds is een film over het Boliviaanse Andesgebergte, waar de consequenties van de klimaatverandering voor de bevolking merkbaar worden. De film volgt een bediende van een skilift. Zo laat de film zien wat klimaatrapporten niet lukt.  De film won de prijs voor Best Nature and People op het Ulju Mountain Film Festival in Zuid Korea.

 

Meer informatie over het Dutch Mountain Filmfestival vind je hier. 

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen