Het Nederlands studentenkampioenschap sportklimmen

Op 22 april vindt het NSK sportklimmen 2017 weer plaats in Amsterdam. De studenten gaan weer met elkaar de strijd aan om de titel van de beste klimmer in de wacht te slepen. De inschrijvingen zijn geopend! Ga je niet zelf klimmen? Dan ben je van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen!

Van 11 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags zullen de deelnemers de tijd krijgen om op hun eigen tempo zoveel mogelijk kwalificatieroutes uit te klimmen. Er zijn in totaal 8 kwalificatieroutes die allemaal toprope geklommen worden. De routes zullen variëren van beginnersniveau tot Nederlands topniveau, zodat er een uitdaging is voor iedereen.

Naast de kwalificatieroutes zijn er meerdere side events. Zo kunnen de deelnemers ook even de spanning en zenuwen laten varen bij een kanorace. Ook kunnen deelnemers met pijl en boog aan de slag.

Finales van het NSK 2017

Rond 19.00 uur zijn de kwalificaties afgerond. Dan worden de finalisten bekend gemaakt. Om 20.00 uur volgen de finales voor de dames, om 21.00 uur de finale voor de heren.  Als de winnaars bekend zijn, barst het feest los. Dan worden de kampioenschappen gevierd én is er ook nog een feestje ter gelegenheid van de Dies, de verjaardag van de Amsterdamse Studenten Alpen Club.

Meedoen? Voor meer informatie en inschrijvingen voor de NSK 2017 vind je op de site van het NSK

Het programma van de NSK 2017

11:00 tot 17:00 Kwalificatieroutes

20:00 Finale dames

21:00 Finale heren

 

Meer inspiratie

De mogelijkheden voor een speciale Tiroler winter zijn oneindig. Bekijk hier alle tips.

Ontdek de 5 beste berghutten van Tirol. Ontdek de regio voor fijnproevers!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!