DMFF 2022

Het programma van het twaalfde Dutch Mountain Filmfestival is bekend!

Pak je agenda er weer bij en prik een datum in de week van 1 t/m 6 november 2022. Dan kun je in Heerlen en Aken weer genieten van de mooiste bergfilms tijdens het Dutch Mountain Filmfestival.

Van 1 tot 6 november 2022 kun je in Heerlen en Aken weer genieten van prachtige bergfilms, exposities, literatuur, meetups en workshops. 
Het thema van deze editie is ‘echo’. Natuurlijk speelt de ‘echte’ echo die je tussen de bergwanden kan horen weerklinken een rol. Maar ook in een meer overdrachtelijke zin staat de echo centraal. Want in de geschiedenis en de actualiteit weerklinken soms keuzes die in het verleden gemaakt zijn. 

Films DMFF 2022

Een van de belangrijkste onderdelen van het DMFF is de prijsuitreiking op 4 november. Voor de vier awards die dan uitgereikt worden, zijn 26 films geselecteerd. De jury die dit jaar gevormd wordt door documentairemaker Kesang Tseten, journalist en presentator Marcia Luyten en alpinist Philip Simons zal dan tijdens de DMFF Award Night de uitslag bekend maken. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


In de selectie zitten een aantal films die op voorhand al het vermelden waard zijn. Een daarvan is de film Onder Water. Die film gaat niet de bergen in, maar duikt juist de dieptes van de zee in om daar te kijken en te luisteren naar het geluid onder water. Een andere bijzondere film is Heidi, de film uit 2015 dat het bekende verhaal laat zien. Alle films die draaien tijdens het DMFF zie je hier.

Literatuur en lezingen

Zoals gezegd zijn er ook veel andere activiteiten. Zo wordt er aandacht besteed aan literatuur. Bijzonder daarbij is Hövelsprök een verzameling van verhalen gemaakt door jonge schrijvers, naar aanleiding van de Seven Summits van de Dutch Mountain Trail. Ook zijn er exposities en workshops én er zijn natuurlijk een aantal leuke extra evenementen, waaronder de Dutch Mountain Ride. 

Het hele programma en alle informatie over het Dutch Mountain Film Festival vind je hier.

 

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt