IJsklimmen met Reinhold Messner op het IJsklimfestival in Oost Tirol

In januari gaat de volgende editie van het Oost-Tiroler IJsklimfestival van start. Van 13 tot 15 januari kunnen zowel beginners als vergevorderde ijsklimmers weer genieten van workshops en wedstrijden. Professionele ijsklimmers zoals Reinhold Messner geven tips en er kan materiaal getest worden. Klimmer en extreem-sporter Steve House is ook van de partij. Hij geeft een lezing en helpt mee bij de workshops.

Het festival in het IJspark Oosttirol is ook niet alleen voor gevorderde klimmers, ook beginners kunnen hun eerste stappen op de ijsmuren zetten. Er zijn 40 routes van alle niveau’s. Op de zaterdag kun je workshops volgen van niemand minder dan Reinhold Messner. Samen met een team van klimleraren uit Oost-Tirol leert hij je hoe je met je ijsklimmateriaal omgaat, en kun je je techniek laten bijschaven. Ook zondag kun je meedoen aan workshops en klimtochten. Ook kun je kennis maken met de nieuwste materialen. De workshops zijn gratis, maar je moet wel inschrijven.

Wedstrijden tijdens het IJsklimfestival in Oost Tirol

’s Avonds kunnen de beste klimmers zich met elkaar meten tijdens de wedstrijden. Op een dertig meter hoge wand strijden de finalisten om de titel Osttiroler Eismeister. Wie zich goed genoeg vind, kan zich tot zaterdag 14 januari inschrijven voor de kwalificaties.

Wie meer informatie wil over het IJsklimfestival in Oost Tirol, kan dat vinden op de website.  

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!