Treintje in Snowdonia. Foto The Ancient Brit

In een stoomtrein door Snowdonia reizen

Treintje in Snowdonia. Foto The Ancient BritSnowdonia's spoorwegmaatschappij in Wales (Engeland) organiseert deze zomer speciaal voor treinliefhebbers activiteiten en evenementen in en rondom Snowdonia. Aan treinritjes met één van Snowdonia's stoomtreinen zit vaak een leuk thema verbonden.

In juli en augustus rijden er op de Talyllyn-lijn speciale thema-treinen rond. Tijdens een treinreis van 2 tot 2,5 uur biedt de trein verschillende evenementen aan. Zo is er een quiz-avond, een trein met bar en barbecue en optredens van de big band. In augustus rijden er bij Tan-y-Bwlch op de Ffestiniog Railway treinen voor jazzliefhebbers. Tijdens deze rit worden er optredens van Dr. Jazz verzorgd en bij de avondritten van deze jazztrein is er zelfs een barbecue, bar en mogelijkheid tot dansen.Speciaal voor de echte treintechneuten vindt in september het SuperPower weekend plaats. Hier worden de Penrhyn Scrap locomotieven gerestaureerd naar de originele staat van een halve eeuw geleden. Deze locomotieven kun je bekijken en fotograferen in Beddgelert.

Deze treinactiviteiten en thema-avonden vinden niet alleen in de zomer plaats. Later in het jaar rijden er ook halloween- en kerstreinen rond. De treinen zijn helemaal in het thema van deze feestdagen ingericht en bieden euke activiteiten voor kinderen.

Treintje in Snowdonia. Foto The Ancient Brit

Over Snowdonia

Snowdonia is een bergachtig gebied in het noorden van Wales, en is een Nationaal Park. Het park is genoemd naar Snowdon, met 1085 meter de hoogste berg in Wales. Deze bergtop kan al lopend bereikt worden, maar ook met een tandradtreintje dat in een half uurtje van Llanberis Station tot op enkele meters van de top rijdt (Snowdon Mountain Railway).

Hier lees je meer informatie over de activiteiten.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden