Indisch echtpaar zet Everestbeklimming in scene

Een klimmersechtpaar uit India mag Nepal niet meer in. De twee werden niet lang geleden nog geroemd omdat ze het eersten Indiërs waren die als echtpaar de top van de Mount Everest gehaald zouden hebben. Nu blijkt echter dat ze de top nooit hebben bereikt. Als straf hebben de Nepalese autoriteiten het stel de toegang tot het land ontzegd.

Eerste Indisch echtpaar op de top

De twee zouden in mei 2016 de top van ’s werelds hoogste berg hebben bereikt. Een unieke prestatie, het gebeurt niet vaak dat een echtpaar op de top staat. Foto’s, waarop de twee de Indische vlag omhoog houden vormden het bewijs voor de succesvolle beklimming. Maar naar nu blijkt, zijn de foto’s bewerkt. De originele foto’s zouden zijn gemaakt door een Indische klimmer die wel de top haalde: Satyarup Siddhanta.

Certificaten ongeldig verklaard

In eerste instantie viel dat niet op, en het stel kwam in aanmerking voor het felbegeerde certificaat waaruit bleek dat het stel de top gehaald zou hebben. Maar er bleken ongerijmdheden in het verhaal van de twee te zitten. En bij nader onderzoek bleken dus ook de foto’s nep te zijn. De certificaten werden onmiddellijk ongeldig verklaard. Ook besloten de Nepalezen de twee de toegang tot Nepal voor een periode van tien jaar te ontzeggen. 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!