schnitzelindex snowplaza 2022

Je Schnitzel is nu een flinke kostenpost

Na twee jaar is het eindelijk weer mogelijk om langzaam maar zeker terug te keren naar de pistes voor wintersport. Uiteraard zal niet alles hetzelfde zijn, denk hierbij aan de maskers en regels, maar ook aan je portemonnee.

Volgens de Schnitzel Index, eerder ook wel de Apfelstrudelindex genoemd, zijn de prijzen van de hooggelegen restaurants in de populaire skigebieden met gemiddeld 6,7% gestegen ten opzichte van twee jaar geleden.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


Aan de hand van deze index kan een indicatie worden gemaakt van het gemiddelde prijsniveau in een skigebied. Voor de Schnitzel Index heeft Snowplaza de schnitzelprijzen van 18 hooggelegen bergrestaurants in de meest populaire skigebieden onder Nederlanders verzameld. Dit kan inzicht geven over met welk kostenplaatje ski-gangers rekening moeten houden tijdens hun wintersportvakantie.

De kosten kunnen per locatie verschillen. Zo betaal je voor een Wiener Schnitzel van varkensvlees met patat in Lech am Arlberg € 18,50, terwijl dat in Kleinwalsertal slechts € 13,80 kost. Twee jaar geleden lag deze prijs gemiddeld een euro lager.

Een compleet overzicht van de Schnitzel index vind je op de website van Snowplaza

Door: Juliette Huisman

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?