Schnitzelindex

Hoe duur is je schnitzel?

Elk wintersportseizoen komt wintersportwebsite Snowplaza met de Schnitzel Index. Een indicatie hoe duur een schnitzel in de Oostenrijkse skigebieden is. Een belangrijke indicatie voor de kosten van je wintersportvakantie. 

De Schnitzel Index vergelijkt de prijzen van Wienerschnitzels van varkensvlees die geserveerd worden in de hoogstgelegen restaurants in de meest populaire skigebieden. Daarbij keken de onderzoekers echt alleen naar de prijzen op de menukaart. Of je de schnitzel zelf aan een buffet moet halen, of dat die door een ober naar je tafel gebracht wordt, telden ze niet mee. Ook smaak en omvang van de schnitzel werden niet meegerekend. Daarmee is de Schnitzelindex dus geen ‘keuring’ die kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding van het eten in de hutten op de pistes, maar echt een index met als doel jou een idee te geven hoe duur je vakantie wordt. 

De Schnitzel Index 2022-2023

Het mag eigenlijk geen verrassing meer heten: de Wienerschnitzels zijn ten opzichte van het wintersportseizoen 2021-2022 flink duurder geworden. Gemiddeld kosten de schnitzels nu € 17,49. Een stijging van meer dan 9% ten opzichte van het vorige wintersportseizoen. Maar de prijzen lopen flink uiteen. De goedkoopste schnitzel werd door de onderzoekers gevonden in het Kleinwalsertal en kostte € 14,50. De duurste was €23.00 en werd gevonden in Lech am Arlberg. En dit ging dus alleen om de schnitzels van varkensvlees. Op sommige plekken wordt alleen kalfsvlees aangeboden en die schnitzels kunnen nog veel duurder zijn. 

 

Het hele onderzoek kun je terugvinden op de site van Snowplaza

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past