Schnitzelindex

Hoe duur is je schnitzel?

Twee jaar geleden kwam wintersportwebsite Snowplaza met de Apfelstrudelindex. Een indicatie hoe duur je snack in de Oostenrijkse skigebieden was. Dit jaar komen de onderzoekers met de Schnitzelindex.

De schnitzelindex vergelijkt de prijzen van Wienerschnitzels in de hoogstgelegen restaurants in 20 populaire skigebieden. Daarbij keken de onderzoekers echt alleen naar de prijzen op de menukaart, of je de schnitzel zelf aan een buffet moet halen, of dat die door een ober naar je tafel gebracht wordt, telden ze niet mee. Ook de vleessoort, smaak en omvang van de schnitzel werden niet meegerekend.

Wat leverde dat op?

De Wienerschnitzels zijn ten opzichte van vorig jaar 4% duurder geworden en kosten gemiddeld € 14,80. De goedkoopste schnitzel die de onderzoekers tegenkwamen kostte € 11,-. De duurste was meer dan twee keer zo duur: €22,50. En niet onbelangrijk: verder van de liften en meer naar de randen van de skigebieden worden de schnitzels goedkoper. 

Het hele onderzoek kun je terugvinden op de site van Snowplaza

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Rubriek: 

Het Montafon telt vijf skigebieden. Voor deze skigebieden en voor het naburige Brandnertal geldt één skipas.

Witte bergen, perfect geprepareerde pistes, prachtige loipes, en rustieke berghutten. 7 nachten incl. skipas vanaf € 385,-.

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen