Foto: Jelle Veyt

Jelle Veyt gaat door met de Seven Summits

Ken je Jelle Veyt nog? De Belgische fietser en bergbeklimmer die naar de Everest toe fietste en bijna zonder extra zuurstof de top van ’s werelds hoogste berg bereikte. En nu staat hij in de startblokken om zijn avontuur te vervolgen.

Op de fiets naar de seven summits

Het vervolg van zijn avontuur, om op spierkracht de seven summits, de hoogste toppen van de zeven continenten te bedwingen brengt hem naar Papua Nieuw Guinea. Daarvoor fietste hij al 20.000 kilometer naar Jacarta en hij beklom de Elbroes, de hoogste berg van Europa.

 Jelle Veyt

Carstenz Pyramid

Op Papua Nieuw Guinea wacht Jelle Veyt de Carstenz Pyramid, de hoogste berg van Oceanië. Om daar te komen pakt Jelle niet alleen de fiets, maar ook de boot. Er staat hem een roeitocht van 2500 kilometer over de Javazee te wachten. Een zware opgave, want de Javazee staat bekend om haar gevaarlijke stromingen en hoge golven, maar ook onbewoonde eilandjes.

Met zijn tocht steunt Jelle ook de Shangrilahome in Nepal. De Shangrilahome is een initiatief waarmee straatkinderen in Kathmandu geholpen worden. Jelle heeft een bijzondere band met het Shangrilahome. Zelf leefde hij ook drie jaar op straat, maar wist op te klimmen en een studie tot kinesthesist af te ronden. Die bijzondere band komt tot uitdrukking in de naam van zijn roeiboot: Shangri-La.

Om goed met die roeiboot om te gaan, trainde Jelle de afgelopen maanden veel op de roeibaan en in de sportschool. Een speciale roeiboot moet ervoor zorgen dat Jelle veilig op het water zit en snel genoeg kan varen om de woelige zee en de stromingen te trotseren. 

Op de roeibaan. Foto Inge de Wandele

Nog 5 te gaan

Na het bedwingen van de Mount Everest en de Elbroes heeft Jelle nog vijf bergen te gaan. Bij elkaar ligt er daarmee nog 30.000 kilometer fietsen en zo’n 10.000 kilometer roeien voor hem. Het hele avontuur van Jelle is te volgen op zijn website.

Foto's: Jelle Veyt

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?