naturpark kaunergrat

Kaunergrat aangewezen als beschermd gebied

Een feestje voor natuurbeschermers en natuurliefhebbers in Tirol. Rondom de Kaunergrat in de Oostenrijkse deelstaat is een groot gebied aangewezen als beschermd gebied. Bij elkaar gaat het om 13.000 hectare waar landbouw, toerisme en natuur gebalanceerd moeten samengaan.

Het is voor het eerst in dertig jaar dat zo’n groot aaneengesloten gebied in Tirol tot beschermd gebied wordt verklaard. Met de beschermde status moet de biodiversiteit stabieler worden en uiteindelijk zelfs toenemen.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Het gaat om het berggebied tussen de Aifner Spitze in het noorden en de Löcherkogel in het zuiden. Daar sluit het gebied aan op het Ruhegebiet Ötztaler Alpen, dat een Natura-2000 gebied is. De natuur tussen die twee toppen staat bekend als bijzonder. Nagenoeg ongerept alpine gebied maar ook bijzonder cultuurlandschap dat door boeren wordt onderhouden.

De diversiteit in het gebied is ook bijzonder. Nergens anders in Tirol ligt een kam die van noord naar zuid loopt waar in zo’n korte afstand  nog zo veel ongerepte natuur te vinden is. De combinatie van zulke wilde natuur met natuurlijk beheerd landbouwgebied, zal er volgens de Tiroler natuurorganisaties voor gaan zorgen dat het unieke landschap met veel zeldzame soorten, ook voor komende generaties beter bewaard zal blijven.

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt