Keen lanceert kledinglijn voor outdoorfans

Keen, uitvinder van de originele hybride schoenen, verblijdt haar fans dit najaar met de introductie van Keen-Clothing. Deze collectie voor dames, heren en kids is ontworpen op dezelfde wijze en met hetzelfde gevoel als het merk heeft gedaan bij het ontwerp van de schoenen.

Kleding voor buitensport

De collectie is ontworpen volgens de menselijke vormen en contouren, zonder rechte hoeken. Binnen de lijn zijn een aantal broeken te vinden, allen gemaakt van duurzame materialen. Dit resulteert in modellen die zowel comfortabel zijn, maar waarin je ook vrij kunt bewegen.

Broek van canvas

KEEN heeft gedacht aan elk detail in zijn kledinglijn. Ontwerpers zijn begonnen met een schets van de broek op het menselijk lichaam, om op deze manier een uniek patroon te krijgen. Naden zijn geplaatst waar ze anatomisch gezien het meest zinvol zijn, vervolgens zijn er stoere zakken geplaatst en is er ultra sterk canvas gebruikt voor de broek. Zo is een idee een patroon geworden om vervolgens tot een eindproduct te komen.

"De lancering van kleding is een spannende, nieuwe stap voor ons," zegt John Jansen, de General Manager Europa, Midden-Oosten en Afrika van Keen." We creëren kleding niet zoals een kleermaker kleding zou ontwerpen, maar eerder zoals een schoenmaker zijn schoenen ontwerpt," aldus Jansen. "Schoenen zijn gemaakt rond een leest, die de vorm van een menselijke voet heeft en Keen past deze methode toe aan zijn eerste kleding collectie."

Broeken van Keen

De focus bij de kleding collectie van Keen ligt op de Newport Trousers (€ 94,95) voor mannen, die voorbestemd is om net zo geliefd te worden bij de fans als de sandaal die dezelfde naam draagt. De lijn omvat ook broeken met een "relaxed fit" voor dames en heren, korte broeken voor heren en een rok voor dames. Keen maakt de collectie af met T-shirts, sweatshirts en hoodies.

In Europa, is Keen-Clothing voor dames, heren en kids exclusief verkrijgbaar bij: www.keenfootwear.com

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!