Stijgijzers gestolen

Klimmer zit vast op de Grossglockner door diefstal

Een 22-jarige klimmer zal zijn tocht naar de top van de Grossglockner nog lang kunnen herinneren. Ondanks dat de beklimming succesvol verliep, moest hij toch met een helikopter van de berg gehaald worden.

Samen met zijn vader en neef beklom de Duitser de hoogste berg van Oostenrijk. Daarbij maakte het team –uiteraard- gebruik van stijgijzers, maar niet de hele route. Hun stijgijzers lieten ze op weg anar de top achter in een rotsspleet. Dan hoefden ze de stijgijzers niet mee naar boven te sjouwen, maar lagen ze wel klaar voor de tocht naar beneden.

Verdere route gevaarlijk zonder stijgijzers

Op de terugweg miste echter een paar ijzers. En dus kon het drietal niet meer samen verder. Het was simpelweg niet verantwoord om de afdaling, die over de ‘Eisleitl’ voerde, zonder stijgijzers te vervolgen. En dus moest de bergreddingsdienst ingeroepen worden.

Veilig terug in het dal

Die haalde de jonge klimmer met een helikopter van de berg en zette hem af bij de Stüdlhütte, waar zijn twee medeklimmers later ook aankwamen. Vanaf daar kon het drietal zonder problemen terug naar het dal. Wie de stijgijzers heeft meegenomen is niet bekend. De klimmers hebben aangifte gedaan van de diefstal.

Bron:

Alpin.de 

Afbeelding:

Pixabay 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?