Een markt met lokale producten in het Franse skigebied Châtel

Koken met chef-koks in het Franse Châtel

Een markt met lokale producten in het Franse skigebied ChâtelIn het grote Franse skigebied Portes du Soleil in de Rhône-Alpes ligt het dorpje Châtel. Het dorp staat bekend om de lokale producten en de gerechten die daarmee bereid worden. Tijdens het evenement Les Neiges Etoilées (Sterren in de sneeuw) presenteren bekende chef-koks hun gerechten.

Het evenement wordt gehouden van 25 tot en met 27 januari. De chef-koks nemen deel aan culinaire wedstrijden en voor de toeristen zijn er demonstraties en workshops. Stéphane Reynaud is in Frankrijk een bekende chef-kok en kookboekenschrijver en voor het evenement in Châtel onthult hij enkele van zijn geheime recepten. Mercotte, een bekende kookblogster in Frankrijk, laat gasten zien hoe macarons bereid worden.

Kinderen kunnen ook meedoen aan het culinaire evenement. Er worden voor hen speciale kookworkshops gegeven. Naast de wedstrijden en workshops is er die dagen een markt in Châtel. 's Avonds kan er op deze markt geproefd worden van de lokale producten, zoals kazen, wijnen en chocola. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen