Kinderen op de boulderwand in Eindhoven

Komende zondag bergsportbeurs in Eindhoven

Kinderen op de boulderwand in EindhovenZondag 4 maart organiseert de Oost-Brabantse afdeling van de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) de jaarlijkse bergsportbeurs. Het thema is deze editie 'Met kinderen de bergen in'. Het evenement is gratis toegankelijk. En Bergen Magazine is ook aanwezig.

De beurs bestaat uit een informatiemarkt, een lezingenprogramma, workshops, een ruilbeurs voor (kinder)bergsportartikelen en een outdoormarkt met interessante aanbiedingen, waaronder Bergen Magazine. Op de informatiemarkt kunnen bezoekers zich oriënteren op de activiteiten die NKBV Oost-Brabant aanbiedt, zoals bergwandelen, rotsklimmen, alpinisme, sneeuwschoenwandelen en toerskiën.

Er zijn twee lezingenprogramma's: een programma in het thema 'Met kinderen de bergen in' en een programma gericht op algemene bergsportthema's. Bezoekers van de beurs kunnen kinderbergsportartikelen meenemen om ze in een daarvoor vrijgemaakte ruimte te ruilen of te koop aan te bieden.

Voor kinderen is er een grote indoor boulderwand en een speciaal ingerichte klettersteig, waar ze zich onder begeleiding kunnen uitleven. Ondertussen kunnen ouders zich laten informeren door de jeugdcommissie. De regionale NKBV-bibliotheek is aanwezig met de nieuwste boeken, gidsen en kaarten. Enkele hutten- en klettersteigtochten zijn uitgewerkt en voorzien van kaart- en beeldmateriaal.

De beurs vindt zondag plaats van 10:30 tot 15:00 in het Studentensportcentrum van de Universiteit Eindhoven. Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op de website van de NKBV Oost-Brabant.

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.