Foto: 3-Flüsse-Route

Langs land en water fietsen met de 3-Flüsse-Route

De in 2011 geopende 3-Flüsse-Route door de regio Lippe-Issel-Niederrhein is een schot in de roos. Over een afstand van 141 km verbindt de fietsroute de zes gemeentes Hamminkeln, Hünxe, Raesfeld, Rees, Schermbeck en Wesel, net over de grens in Duitsland. 

Werk je eigen route uit

Met de online routeplanner kun je thuis op je gemak je lievelingsroute uitwerken, onderweg heb je dan dankzij de nieuwe app - die trouwens ook in het Nederlands beschikbaar is - alle informatie binnen handbereik. E-bikers vinden langs de route voldoende oplaadpunten. Wie helemaal zorgeloos wil fietsen, boekt een van die arrangementen.

Beleef de afwisseling van het landschap: land en water

Veelzijdige landschappelijke en culturele bezienswaardigheden wachten erop om ontdekt te worden: van waterburcht, historische kazematten, tot sculpturenpark en beemden. Aan spannende activiteiten voor onderweg geen gebrek op de 3-Flüsse-Route. Er kunnen kano's worden gehuurd en er is een natuurbelevenispark voor kinderen. Dankzij de combinatie met de Niederrheinroute en zijn verbindingswegen is het ook mogelijk om voor kortere etappes of een rondtocht te kiezen.

Oplaadpunten onderweg

Als je met de e-bike op pad bent, kun je bij talrijke oplaadpunten langs de route de accu van je fiets weer opladen. En ook je eigen accu, want ondertussen kun je heel ontspannen genieten van iets lekkers bij een van de plaatselijke restaurants. Gezellige boerderijcafés en gemoedelijke restaurants verwennen je graag met regionale producten.

Nieuwe app van de 3-Flüsse-Route

De 3-Flüsse-Route voor onderweg! Met de nieuwe app heb je altijd alle nodige informatie en talrijke handige tools voor jouw fietstocht door de Regio Lippe-Issel-Niederrhein bij de hand:

  • gedetailleerd kaartmateriaal, dat ook offline kan worden gebruikt
  • routeplanner met routing-functie
  • aanduiding van bezienswaardigheden, restaurants en overnachtingsmogelijkheden in de omgeving
  • community-functie en nog veel meer

De app is zowel voor iOS- als ook voor Android-apparaten beschikbaar, gratis en ook in het Nederlands.

Online fietsrouteplanner voor de 3-Flüsse-Route

Door de samenwerking met outdooractive.com, het grootste outdoor platform van Europa, is alle informatie rond de 3-Flüsse-Route op internet te vinden. Of het nu gaat om hoogteprofielen, beschrijvingen in woord en beeld, GPS-gegevens om te downloaden of links naar bezienswaardigheden, alle informatie vind je online.

Meer informatie over de 3-Flüsse-Route en een ontspannen fietstocht in de regio Lippe-Issel-Niederrhein vind je op de website van 3-Flüsse-Route.

 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)