Langste hangbrug van Duitsland opent dit weekend

Feest in Duitsland in het weekend van 3 en 4 oktober 2015. Dat weekend gaat na vijf jaar plannen en bouwen de langste voetgangersbrug van Duitsland open voor publiek. De “Geierlay”, zoals de brug gaat heten, is 360 meter lang en verbindt de plaatsen Mörsdorf en Sosberg. Wie de brug over wil moet geen last van hoogtevrees hebben: de brug hangt namelijk 100 meter boven het dal van het riviertje de Mörsdorfer Bach.

De Geierlaybrug

De Geierlaybrug is geïnspireerd op de hangbruggen zoals die in Nepal gebouwd zijn. De brug is gebouwd door hetzelfde bedrijf dat ook de beroemde Triftbrug heeft gebouwd. De ontwikkelaars hopen dat de langste hangbrug van Duitsland net als de Triftbrug een populaire attractie gaat worden. De brug ligt op de wandelroute van de Saar-Hunsrück-Steig, die in 2009 werd verkozen tot de mooiste wandelroute van Duitsland. Bij de brug komt nog een bezoekerscentrum dat tegelijk met de brug open gaat.

Het openingsweekend van de Geierlaybrug

Het hele weekend van 3 en 4 oktober 2015 staan  Mörsdorf en Sosberg in het teken van de opening van de brug en het bezoekerscentrum. Verspreid door de dorpjes zijn stands waar lekker eten te krijgen is, en er zijn verschillende wandelroutes door de omgeving, waarbij de brug uiteraard niet wordt overgeslagen. Meer informatie over het openingsweekend is te vinden in de flyer, die hier te downloaden is.

Bekijk hier spectaculaire beelden van de bouw van de Geierlaybrug

Engste hangbrug in China

Voor de Geierlaybrug moet dan wel stalen zenuwen hebben, het is nog niet de allerengste brug ter wereld. Die ligt namelijk in China. De Haohan Qiao, oftewel 'Brug der Dapperen' in het Chinese Shiniuzhai Nationaal Park ligt, doet haar naam eer aan. De 300 meter lange hangbrug bungelt op 180 meter hoogte boven het dal. En dat niet alleen, de vloer van de brug is volledig van glas. Wie daar geen hoogtevrees van krijgt...

Bron: haengseilbruecke.de en nos.nl

 

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer