Lezersreis van hut naar hut in Hohe Tauern

Lezersreis van hut naar hut in Hohe Tauern

Lezersreis van hut naar hut in Hohe TauernVan 2 tot en met 7 september 2014 organiseert Bergen Magazine i.s.m. Mild Adventures speciaal voor haar lezers een 4-daagse huttentocht ‘Met zicht op de Groβvenediger’. Dagenlang wandelen in het hooggebergte, weg van de bewoonde wereld, is een unieke ervaring die je nooit zult vergeten! Samen trekken we van berghut naar berghut in het vergletsjerde hart van de Hohe Tauern: het massief van de Groβvenediger (3664 m), de derde hoogste top van Oostenrijk.

Nog 2 plekken vrij! Meld je aan voor vrijdagavond 11 juli.

De tocht wordt geleid door Jonathan Vandevoorde, hoofdredacteur van Bergen Magazine en gediplomeerd bergwandelgids. Jonathan komt al tien jaar in de Hohe Tauern en vertelt onderweg alles over het landschap en de natuur van het nationaal park.

Programma

 • Dag 0 (dinsdag 2 september): Aankomst in het Matreier Tauernhaus (Oost-Tirol) 18 uur. Kennismaking en gezamenlijk diner, gevolgd door een briefing over de tocht.
 • Dag 1 t/m 4: Ontbijt in het Tauernhaus. 

Trektocht van hut naar hut in het ruige massief van de Groβvenediger. We wandelen met onze eigen rugzak over gemarkeerde bergpaden en slapen in hooggelegen berghutten van de Alpenvereniging.

 • Dag 1: ong. 5½ uur, 900 m stijgen en 550 m dalen
 • Dag 2: ong. 7 ½ uur, 900 m stijgen en 575 m dalen
 • Dag 3: ong. 5½ uur, 650 m stijgen en 475 m dalen
 • Dag 4: ong. 6 uur, 300 m stijgen en 1400 m dalen.

Aan het eind van zaterdagmiddag dalen we weer af naar het Tauernhaus ’s Avonds gezamenlijk diner en nagenieten van de belevenis.

 • Dag 5 (zondag 7 september): ontbijt en terugreis.

Mild Adventures kan op verzoek extra nachten reserveren in het Tauernhaus of in een gezellig hotelletje in Mittersill maar garandeert de beschikbaarheid niet.

Lezersreis van hut naar hut in Hohe Tauern

Kosten

Het arrangement o.b.v. halfpension inclusief begeleiding kost € 574 per persoon (incl. btw).

Dit is inclusief:

 • 2 x overnachting Tauernhaus (eerste en laatste nacht) in een gedeelde kamer (tot 6 bedden),
 • overnachting in de berghutten (Matrazenlager),
 • alle maaltijden ’s ochtends en ’s avonds vanaf dinsdagavond t/m zondagochtend, 
 • begeleiding door Jonathan Vandevoorde (gediplomeerd bergwandelgids),

Na inschrijving ontvang je een bevestiging en ook een rekening voor het totaal verschuldigde bedrag. Dat dient uiterlijk 9 augustus 2014 op de rekening van Mild Adventures te staan om de reservering definitief te maken.

Niet in de prijs inbegrepen zijn:

 • vervoer naar Mittersill (brandstof, tol voor snelweg en tunnel). 
 • snacks en drinken voor onderweg
 • lunchpakket voor onderweg: deze kunnen ter plekke in hotel/berghutten aangeschaft worden voor gemiddeld € 4 à 5 p.p.
 • drankjes en andere persoonlijke uitgaven in het hotel en in de hut ‘s avonds
 • persoonlijke uitrusting.

Bij de bevestiging van je deelname ontvang je meer volledige informatie over materiaal, uitrusting en wat je zelf moet meenemen.

Hier vind je alvast praktische tips over meerdaagse huttentochten. Je vindt er ook een handige paklijst.

Carpoolen

We proberen indien mogelijk samen te carpoolen naar de Alpen. Dat drukt te kosten en is minder slecht voor het milieu. In het inschrijfformulier wordt je gevraagd aan te geven of je wilt deelnemen aan de carpool. Mild Adventures zal haar best doen om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen maar geeft daar geen garanties voor.

Conditie en tredvastheid

Je hoeft geen atleet te zijn om te kunnen bergwandelen. Om met een rugzak wandelend te kunnen genieten in de bergen is evenwel een elementaire fitheid nodig. De hoogteverschillen in deze tocht zijn zeker niet extreem maar ook niet gering. We nemen echter voldoende de tijd om ons dagdoel – de berghut – te bereiken. We wandelen alleen op gemarkeerde bergpaden maar komen wel langs diepe afgronden en over rotsblokken. Enige bergwandelervaring, tredvastheid en een mate van immuniteit voor hoogtevrees zijn in je voordeel.

Veiligheid en risico’s

Jonathan Vandevoorde is gediplomeerd bergwandelgids en kent het gebergte goed. Bergwandelen in de natuur brengt echter risico’s met zich mee. Hij kan volgens de omstandigheden altijd beslissen om de oorspronkelijk geplande route aan te passen.Omdat we op gemarkeerde paden blijven wordt bergredding door de gangbare reis- en ziektekostenverzekeringen gedekt. Lees echter de ‘kleine lettertjes’ van uw polis! Je dient zelf voor een goede risicodekking te zorgen..

Aansprakelijkheid

Op geen enkele wijze is de redactie of uitgeverij van Bergen Magazine aansprakelijk voor de schade die tijdens de reis zou kunnen ontstaan aan jezelf of aan je uitrusting. Voor al je vragen over aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid verwijzen we je door naar Mild Adventures (www.mildadventures.org).

Inschrijven

Aanmelden vóór 11 juli 2014. Vul het formulier in en Mild Adventures neemt contact met u op.

Vragen?

Neem gerust contact op met Jonathan Vandevoorde: +31(0)345 51 02 03 – jvandevoorde@bergenmagazine.nl

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.