Liechtenstein-Weg

Liechtenstein-Weg langs 300 jaar Liechtenstein

Dit jaar bestaat het vorstendom Liechtenstein 300 jaar. En om dat jubileum extra luister bij te zetten, wordt een 75 kilometer lange wandelroute geopend: de Liechtenstein-Weg.

Op 26 mei 2019 wordt de Liechtensteinweg geopend. De 75 kilometer lange wandelroute voert door alle elf gemeentes van het land. Daarbij klim en daal je overigens 2000 meter. Een echte bergwandeling is de Liechtenstein-Weg dus niet. Wel voert de route langs 135 culturele en historische hoogtepunten van het Alpenstaatje.

Liechtenstein-Weg in de LIstory app

Met de LIstory app kun je die hoogtepunten van het land extra goed bekijken en meemaken. De app geeft niet alleen de route aan, maar ook informatie over de historische gebeurtenissen en –locaties waar je langs komt. Met augmented reality komt de historische omgeving echt tot leven. De LIstory app wordt tegelijk met de opening van de wandelroute gelanceerd en is vanaf 26 mei 2019 gratis te downloaden voor iPhones en Android-toestellen.

Bewegwijzerde route

Geen app op je telefoon? Geen nood. De route is ter plekke ook goed bewegwijzerd. Voor de nieuwe route is gebruik gemaakt van al bestaande wandelpaden. En niet onbelangrijk: een deel van de route is ook toegankelijk voor wandelaars die niet meer zo goed ter been zijn.

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.