Graubünden. Foto: Hansueli Krapf via Wikimedia commons

Makkelijk wandelen en fietsen in Graubünden met je mobiel

Ga je op vakantie naar de Zwitserse regio Graubünden? Neem dan je smartphone of tablet mee! De toeristenbond van Graubünden heeft een aantal apps uitgebracht die handig zijn voor tijdens je bergvakantie.

Met de wandelapp en de bikeapp heb je je wandel- of fietskaart altijd bij de hand, terwijl je met de weerapp het laatste weerbericht checkt. De wandel- en mountainbike apps bevatten kaarten van de wandelroutes en mountainbikeroutes door het gebied. De kaarten worden weergegeven op een schaal van 1:25.000. Het aantal kaarten in de app wordt nog steeds uitgebreid.

Fiets- en wandelapp ook offline te gebruiken

Met de kaarten kun je ook van te voren je routes plannen. De kaarten zijn ook offline te gebruiken. Dus als je in de bergen geen bereik hebt, is dat geen probleem. Je kunt je vooraf geplande route gewoon nog bekijken. Tijdens je wandel- en fietstochten  hebben de apps ook informatie over de omgeving. Zo is er de ‘bergtoppenvinder’: waarmee je makkelijk alle bergtoppen in de omgeving kunt herkennen. Ook houdt de app bij hoe hard je gaat en hoeveel hoogtemeters je al hebt afgelegd.

Tijdens het plannen van je routes kun je ook gebruik maken van de weer-app die ook beschikbaar is. In die app geven twee berggeiten in kleine filmpjes commentaar op het weer. Het actuele weer is ook te volgen via een neerslagradar en via een aantal webcams. 

Meer informatie en downloaden

Alle drie de apps zijn gratis te downloaden voor Android en iOS (Apple) Meer informatie over de apps en de links om de apps te downloaden vind je op de site van de toeristenbond van Graubünden.

 

Bron: http://nl.graubuenden.ch/graubuenden-mobile-apps.html#utm_medium=paid&ut...

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier een stukje berg geschiedenis