Telefoon. Foto WKeown

De vijf leukste apps voor tijdens de wintersport

Telefoon. Foto WKeownEr zijn voor smartphones veel apps beschikbaar om het skiën nog leuker te maken. Zo zijn er spelletjes, informatiediensten en apps met kaarten te downloaden. Maar wat zijn nu de handigste apps voor tijdens de wintersport?

Ski and Snow Report (iPhone, Android, BlackBerry)

Onmisbaar voor skiërs is Ski and Snow Report. Deze app houdt je op de hoogte van alle informatie over skigebieden, maar je kunt ook webcams bekijken of een weerbericht opvragen. Daarnaast is het mogelijk om nieuwe skigebieden te ontdekken.

iSki Trail Maps (iPhone, Android)

De naam doet vermoeden dat de app alleen voor iPhone is, maar iSki Trail Maps is ook voor Android beschikbaar. Deze app biedt de mogelijkheid om kaarten te bekijken van het skigebied waar je bent. Deze kaarten kun je ook van tevoren downloaden, zodat er geen data nodig is om de kaarten weer op te vragen. Je kunt ook de beschikbare webcams bekijken.

Satski (iPhone, Android, BlackBerry, Windows)

Net als iSki biedt Satski kaarten van skigebieden aan, maar heeft ook andere functies. Je hebt de mogelijkheid om vrienden toe te voegen, zodat je hen berichten kunt sturen. Ook kun je skigebieden in 3D bekijken via Google Earth. Tevens geeft de app informatie over de hulpdiensten. 

Ski-o-Meter (iPhone)

Altijd al willen weten hoe hard je op ski's of snowboard een helling afgaat? Dan is de Ski-o-Meter iets voor jou. Voor je aan de afdaling begint, druk op je start en beneden zie je wat je topsnelheid en je gemiddelde snelheid was.

Hangtimer (iPhone)

Net zo'n leuke app als Ski-o-Meter is HangTimer. Door de ingebouwde versnellingsmeter van de iPhone kan het programma berekenen hoe lang je tijdens een sprong in de lucht bent.

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.