Foto Ski amadé

Ski Guide op smartphone wijst de weg in Oostenrijk

Foto Ski amadéSki amadé, een samenwerkingsverband tussen 25 skigebieden in Oostenrijk, lanceert een nieuwe app voor smartphones die wintersporters letterlijk de weg moet wijzen. Dankzij vele WLAN-hotspots hoeft de gebruiker niet bang te zijn voor een hoge telefoonrekening.

De app Ski amadé Guide heeft een navigatiesysteem dat weet waar je je bevindt. Het programma stippelt een skiroute voor je uit, afgestemd op je skistijl, ervaring en vaardigheden. Ook wordt er rekening gehouden met de actuele weersomstandigheden. Zo kan er elke dag van de vakantie een andere route geskied worden.

De Ski amadé Guide slaat de routes op, zodat je naderhand nog even kunt nagenieten van de dag. Ook kun je via social media direct je ervaringen delen. Maar de app is niet alleen op de piste te gebruiken. Je kunt reisinformatie opvragen, beschikbare kamers checken en de app geeft je aanbevelingen voor skihutten. Zo kun je thuis ook alvast in de stemming komen. De Ski amadé Guide is vanaf begin november te downloaden voor producten van Apple en Android.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt