Bergsteigerbus Bad Tölzen Engalm

Met de bergbeklimmersbus naar de Karwendel

Hij rijdt weer, de ‘bergbeklimmersbus’ de Karwendel in. Oberbayernbus-Lijn 9569, beter bekend onder de bijnaam bergsteigerbus rijdt van Bad Tölzen en Lenggries in Duitsland naar Die Eng aan de voet van de Großer Ahornboden in Oostenrijk.

Dienstregeling 2019

De bergsteigebus rijdt tijdens het wandelseizoen. In 2019 rijdt de bus vanaf mei, tot de bus op 27 oktober weer de remise in gaat. In het weekend en op feestdagen rijdt de bus drie keer per dag. Op gewone doordeweekse dagen vertrekt de bus twee keer om toeristen naar het hart van de Karwendel te brengen. Vanaf het treinstation in Lenggries stap je zo in de bus, en rij je de Karwendel in. Ook de fiets (mountainbike) kan mee.

Met de bus naar je bergwandeling

De buslijn is een initiatief van de verschillende regio’s, de Alpenverenigingen en de Deutsche Bahn, om bergwandelaars, klimmers en mountainbikers makkelijk vanaf München met het openbaar vervoer de bergen in te brengen. Voor mensen die lange tochten van A- naar B maken, heeft de bus ook als voordeel dat je niet meer terug hoeft naar de auto, die nog bij het beginpunt van een tocht staat geparkeerd. Vanaf je halte van bestemming, wandel of fiets je zo naar de een andere halte plek. Je huttentocht hoeft dus niet altijd meer een rondwandeling te zijn.

Karwendelticket voor bus en trein

De busverbinding werkt samen met de treinen van de Bayerische OberlandBahn (BOB) met het speciale ‘Karwendelticket’, heb je één ticket waarmee je met de trein én de bus de Karwendel in kan. Terwijl jij naar je route gereden wordt, geniet je nog even rustig van het uitzicht op de toppen van de Karwendel. Tegelijkertijd hopen de deelnemende partijen ook dat door de betere verbindingen met het OV, de drukte op de smalle alpenwegen wat minder wordt.

Minder drukte, meer rust

De bus rijdt over de enge weg richting Großen Ahornboden in Naturpark Karwendel. Vanaf Hinterriß is die weg een tolweg, waar ‘s zomers zo’n 150.000 auto’s overheen gaan. Auto’s die niet alleen voor drukte op de weg zorgen, maar ook op de parkeerplaatsen in de omgeving. Door het aanbieden van een goede busverbinding hopen de partners in het project dat het op die weg wat minder druk wordt en je dus als wandelaar wat meer kan genieten van de rust en stilte in het natuurpark.

Meer weten over de Bergsteigerbus? Hier vind je meer informatie over de dienstregeling en het Karwendelticket.

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer