3s kabelbaan Matterhorn

Met de kabelbaan van Zwitserland naar Italië

Het ziet er naar uit dat het gaat gebeuren: een grote kabelbaanverbinding van Zermatt in Zwitserland, naar Cervinia in Italië. Als de ‘Alpine Crossing’ helemaal gerealiseerd wordt, zoef je in een uurtje de bergen over.  

Een mega-project. Als alles afgerond is, overbrugt de verbinding niet minder dan vierduizend hoogtemeters. Het grootste aantal hoogtemeters van alle kabelbaanverbindingen in Europa. Hoogtepunt moet het Matterhorn Glacier Paradise worden, het bergstation hoog op de Klein Matterhorn.

Wereldrecords

Daar werd in het najaar van 2018 al een vernieuwde kabelbaan geopend. Met die kabelbaan werd al een wereldrecord gevestigd: het was de hoogste 3S-kabelbaan ter wereld en de bouwplaats was ook enige tijd de hoogste bouwplaats ter wereld.

Opgaan in de omgeving

Op dit moment zijn er al mogelijkheden om met kabelbanen van het ene naar het andere land te gaan, maar daarbij moet je meerdere keren ‘overstappen’. Het is de bedoeling dat de nieuwe kabelbaan die verbindingen gaat vervangen. De oude kabelbanen worden dan verwijderd en de omgeving wordt weer teruggegeven aan de natuur. Dat gebeurt in samenwerking met Zwitserse milieu-organisaties. In samenwerking met hen wordt er ook rekening gehouden met de kleuren en de buitenverlichting van de gebouwen. Op die manier moeten de gebouwen en gondels zo veel mogelijk opgaan in de omgeving.

Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste passagiers in 2021 mee.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!