Minder problemen wintersport

Minder Nederlanders in de problemen op skivakantie

Tijdens het wintersportseizoen 2018-2019 zijn er minder Nederlanders in de problemen gekomen op de pistes. Alarmcentrale Eurocross registreerde 1.100 hulpvragen van Nederlandse wintersporters die in de problemen kwamen, twaalf procent minder dan het jaar ervoor.

Volgens de alarmcentrale Eurocross kwamen de meeste meldingen uit Oostenrijk, daarna raakten de meeste mensen in Frankrijk en Italië in de problemen. Daarin zijn geen noemenswaardige veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Ook toen kwamen de meeste meldingen uit de Oostenrijkse skigebieden.

Veel verse sneeuw

Wat volgens Eurocross wél anders is, is de aard van de verwondingen. Waar ongelukken in voorgaande jaren vooral zorgden voor hersenschuddingen, waren knieproblemen en beenbreuken dit jaar de grote boosdoeners. Dat ligt volgens de alarmcentrale aan de grote hoeveelheden verse sneeuw. Daarin val je zachter, maar je blijft er ook eerder in steken. Daardoor is het aantal gevallen van beenletsel dit jaar hoger.

Andere kwalen

Wat volgens Eurocross ook opviel, was dat er veel mensen last hadden van kwalen die niet direct met de wintersport te maken hoeven te hebben. Er waren dit jaar relatief veel meldingen van griep, of mensen die hartproblemen of een beroerte kregen tijdens hun wintersportvakantie.

Eenmalige gipsvlucht

Ondanks dat er dit jaar minder mensen in de problemen kwamen, heeft Eurocross wel een gipsvlucht verzorgd. Sinds 2017 worden die eigenlijk niet meer verzorgd, maar dit jaar steeg er toch nog een vlucht op vanaf het vliegveld van Innsbruck.

Bron:

Eurocross: Wintersportseizoen verloopt rustiger dan vorig jaar

 

 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!