Mooie sneeuwstart in de Alpen

De meeste skipistes moeten nog openen, maar het lijkt erop dat het wintersportseizoen van 2016-2017 een goed begin heeft. In Frankrijk en Zwitserland is al een flink pak sneeuw gevallen.

In de Franse wintersportgebieden in Savoie en Haute-Savoie heeft het de afgelopen dagen goed gesneeuwd en ook op de pistes van de Alpe d’Huez ligt zo’n 3 centimeter sneeuw. In de Zwitserse alpen ligt hier en daar al zo’n 30 centimeter. Een flink pak, zeker voor de tijd van het jaar. 

Basis voor het wintersportseizoen?

 Met dit pak zou het wintersportseizoen wel eens een heel mooi begin kunnen krijgen. Het vorige wintersportseizoen viel de eerste grote hoeveelheid sneeuw pas in januari. Daarmee lijkt het komende wintersportseizoen dus een veel betere start te krijgen.

Verwachting

Niets is zo verraderlijk als het weer, zeker in de bergen. Of koning winter in de bergen blijft, is dus nog maar even afwachten. Maar het ziet er naar uit dat de sneeuw de komende dagen nog wel even blijft vallen. Tot woensdag lijkt het in ieder geval koud te blijven.  

Meer inspiratie

Ontdek de 5 beste berghutten van Tirol. Ontdek de regio voor fijnproevers!

De mogelijkheden voor een speciale Tiroler winter zijn oneindig. Bekijk hier alle tips.

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!