Nederlander vermist in Schotse Hooglanden

Een Nederlandse wandelaar, een man van 54, wordt vermist. Hij was op wandelvakantie, er is al acht dagen niets van hem vernomen. Ongeveer 40 kilometer van de stad Inverness is hij voor het laatst gezien. De wandelaar vertrok op 28 december uit die stand en is sindsdien onbereikbaar. Een kennis heeft de politie ingeschakeld.

De zoektocht naar de vermiste wandelaar

Rondvragen bij hoteleigenaren en buschauffeurs heeft de politie niets opgeleverd. Daarom heeft de politie een oproep op Facebook geplaatst om van iemand die de man heeft gezien een reactie te krijgen die hen kan helpen hem te vinden. Aan alle wandelaars, taxi- en buschauffeurs en de mensen in de regio is een oproep gedaan over de man te berichtten wanneer hij wordt gezien.

Het plan van de vermiste

De Schotse politie vermoedt dat de man in de Hooglanden aan het wandelen of kamperen is. Hij verbleef in een guesthouse in Inverness en was van plan om naar Kyle of Lochalsh te lopen, via Glen Affric, een wandeling van ongeveer 100 kilometer vanaf Inverness. Cornelius loopt op een veel gebruikt wandelpad, daarom hoopt de politie dat een andere wandelaar hem ziet.

Waarschuwing voor vermissing

Bij vele wegen in Schotse Highlands staan bordjes met daarop een waarschuwing. De waarschuwing luid: let op: u gaat richting schaars bewoond berggebied. Ga alleen verder als u de kunde, conditie en uitrusting heeft om in dit gebied de verblijven. Veel wandelaars onderschatten het gebied, omdat het qua hoogte vergeleken met de Alpen laag is. Door de noordelijke ligging en het grillige weer het echter oppassen in de HIghlands

Politieactie voor de vermiste

De politie neemt de melding serieus, vooral omdat het een buitenlander betreft.  Vooralsnog maakt de politie zich nog geen grote zorgen. De man is goed uitgerust op pad gegaan en het weer is voor de tijd van het jaar erg mild geweest. De hoop is dat de man in een van de komende dagen opduikt. 

Bronnen: NOS, AD, BBC 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?