Himalaya Walkers

Nederlands stel loopt Great Himalaya Trail

Himalaya WalkersTwee Nederlanders zullen vandaag starten met hun 1700 kilometer lange trektocht over het Nepalese deel van de Great Himalaya Trail. Zij lopen door het hooggebergte  van de oostgrens naar de westgrens van Nepal, dwars door de Himalaya.

Himalaya WalkersHan Tijnagel en Elvira Nijkamp zijn vermoedelijk de eerste Nederlanders die deze tocht op eigen houtje lopen. Sinds begin dit jaar is er pas een beschrijving van de route. Het is een zware tocht, onder meer doordat de route over gletsjers en besneeuwde passen voert. Ook lopen ze wekenlang in nauwelijks bewoond gebied, terwijl ze toch bevoorraad moeten worden.

Hoe Han en Elvira bij het beginpunt van de trektocht komen, is nog onduidelijk. Afgelopen weekend was er in Nepal een aardbeving met een kracht van 6.9. Han: ‘Onze tocht start in Taplejung, een plaats in de regio Kanchenjunga. Dit gebied in het oosten van Nepal is flink getroffen en moeilijk bereikbaar omdat wegen bedolven zijn onder modder en stenen.’

Het stel verwacht zo'n zeven maanden over de tocht te doen, maar last een tijdelijke onderbreking in vanwege de wintermaanden. In juni 2012 hopen Tijnagel en Nijkamp de westgrens van Nepal te bereiken en hun tocht te voltooien. De volledige Great Himalaya Trail is nog langer dan deze 1700 kilometer, namelijk zo’n 4500 kilometer in totaal. 

Via een satellietverbinding houden ze contact met de buitenwereld. Hun tweets zijn op Bergwijzer te lezen en we zullen te zijner tijd ook blogs van ze plaatsen.

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!