De Nederlandse Berg

Nederlandse berg een stapje dichterbij

De Nederlandse BergDe volgende fase in de ontwikkeling van de Nederlandse Berg is ingegaan. Wat begon als een idee om wielrenners en skiërs een reis naar de Alpen te besparen, is na een eerste brainstormfase van de afgelopen maanden uitgewerkt tot een concreet plan voor een berg van twee kilometer hoogte in Nederland. Vanmiddag werd het plan in Almere gepresenteerd.

De afgelopen maanden hebben zo’n honderd professionals in brainstormsessies de haalbaarheid van de bouw van een berg in Nederland verkend. De deelnemers werken voor gerenommeerde architecten- en ingenieursbureaus, universiteiten, adviesbureaus en onderzoeksinstituten. Vanmiddag presenteerde Stichting Haalbaarheidsonderzoek Die Berg Komt Er! in Almere de eerste conclusies van de brainstormsessies.

De Nederlandse BergDe belangrijkste conclusie was dat er in 2012 een haalbaarheidsonderzoek gedaan zal worden. Eind 2012 zullen daarvan de resultaten bekend worden. Zo moet gekeken worden waar de berg kan komen, hoe deze gefinancierd gaat worden en zo meer.

Er zijn grootse plannen met de berg, zo zouden er meerdere toppen komen. Op de berg komen woningen, skipistes, windmolens en heuse meren. De berg wordt hol, en binnenin kunnen waterkrachtcentrales of datacentra komen.

We zullen dus zeker volgend jaar nog meer horen over onze berg!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?