Nederlandse klimmer vermist in Nepal

In de Himalaya wordt de Nederlandse bergbeklimmer Christiaan Wilson vermist. Op 15 had hij voor het laatst contact via de satelliettelefoon. Inmiddels is er een zoekactie op gang gekomen.

Op weg naar Dhaulagiri

Wilson wilde samen met een Amerikaanse klimmakker de Dhaulagiri, maar moest voor de top omkeren. Op 9 mei keerden ze terug in het basiskamp. Vanuit daar ging Wilson te voet naar de Italian Lodge, maar is daar niet aangekomen.

Gletjser oversteken

Tussen de Italian Logde en het basiskamp op de Dhaulagiri ligt een gletsjer die Wilson over moest steken. Voor Wilson, die een ervaren klimmer is, zou dat geen probleem moeten zijn. Wat er precies is gebeurd is dus nog onduidelijk.

Reddingsteam

Inmiddels heeft een helikopter een reddingsteam afgezet in het gebied waar Wilson vermist. Vanaf twee kanten trekken teams naar elkaar toe in de hoop de vermiste klimmer onderweg op te pikken. De NKBV, die de actie coördineert, heeft de hoop nog niet opgegeven. “Alles hangt er vanaf hoeveel eten en vooral hoeveel drinken Wilson bij zich had.” 

Update 6 juni 2016: Crowdfundingactie voor Christiaan Wilson

De zoekactie is inmiddels in volle gang. Om voldoende geld voor de reddingsoperatie bij elkaar te krijgen, hebben vrienden van Wilson een crowdfundingsactie opgezet. Wie bij wil dragen kan dat doen via internet

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!