De bergketen in Nieuw-Zeeland - leidend naar Lake Angelus.

Nederlandse toerist verdwijnt op berg

De bergketen in Nieuw-Zeeland, leidend naar Lake Angelus.Een 27-jarige Nederlandse man heeft voor enige oproer gezorgd in Nieuw-Zeeland. Hij ging een bergwandeling maken in het Mt. Robert-Lake Angelus gebied, maar kwam niet op de afgesproken tijd terug. Nadat zijn familie alarm had geslagen en er reddingsteams onderweg waren, dook de man plotseling weer op.

De Nederlander werd afgezet door zijn oom en tante aan het begin van een wandelroute. Ondanks de winterse omstandigheden op de berg, had de man enkel een dunne laag kleding aan en liep hij op sneakers. Skiërs hadden hem al gewaarschuwd voor het weer, maar de man beweerde goed voorbereid te zijn.

Hij had afgesproken op het beginpunt van de route terug te komen, waar zijn oom en tante hem weer zouden ophalen. Toen hij niet kwam opdagen, werd er alarm geslagen. Er werden vijf zoekteams ingeschakeld, de politie kwam in actie  en een reddingshelikopter zocht naar tekenen van de man. Dat bleek uiteindelijk niet nodig, want de man verscheen ongedeerd en drie uur later op de ontmoetingsplek. Hij was alleen maar afgeweken van de route, zonder dat hij dat iemand liet weten.

“Ik zie zijn acties als compleet roekeloos,” aldus reddingscoördinator Sherp Tucker. “Hij mag geluk hebben dat hij nog leeft.”

Bron: Nelson Mail

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?