Nieuw boek Multi-Pitch climbing in Europe

Deze maand verschijnt een nieuw boek voor rotsklimmers: Multi-pitch climbing in Europe. In dit mooi vormgegeven boek neemt de Nederlandse klimmer en fotograaf Martin Fickweiler je mee naar de negentien mooiste rotsklimgebieden van Europa.

Over het boek

De focus ligt op routes van vier tot 22 touwlengtes. Daarbij komen niet alleen de pure routebeschrijvingen aan bod. Fickweiler beschrijft ook uitvoerig zijn eigen belevenissen op de rotsen. Alles geïllustreerd met honderd inspirerende foto’s. De belevenissen worden aangevuld met praktische informatie en duidelijke kaarten van de routes. Op die manier is dit boek perfect om inspiratie op te doen voor je nieuwe klimtocht in Europa. Het boek is in het Engels geschreven.

Bekijk hier alvast een voorproefje van Multi-Pitch climbing in Europe

Over Martin Fickweiler

De auteur, Martin Fickweiler is geen onbekende naam onder rotsklimmers. Hij staat bekend om zijn Big Wall beklimmingen op afgelegen plekken zoals Baffin Island in het noordoosten van Canada. Maar hij heeft nog veel meer grote ondernemingen op zijn naam staan, waaronder een aantal eerste beklimmingen op rotswanden verspreid over de hele wereld, van Algerije tot Suriname. Ook wist hij zeven beklimmingen op de beroemde El Capitan in één dag te voltooien. Het werk van Martin Fickweiler wordt nationaal en internationaal gepubliceerd in kranten en tijdschriften.

Bergwijzer mag 2 exemplaren van dit boek weggeven. De 19e en de 49e reactie krijgen een exemplaar thuis gestuurd! Meedoen? Kijk snel verder!

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?