klimgebied Maizeret

Nieuw rotsklimgebied in België

In Maizeret, in de Belgische gemeente Andenne opende oktober 2022 een nieuw rotsklimgebied. In het nieuwe klimgebied kunnen klimmers zich uitleven op meer dan vijftig routes.

Het nieuwe klimgebied Maizeret ligt bij het gelijknamige dorpje in de gemeente Andenne. In een oude steengroeve aan de Rue de Gawday is de afgelopen jaren door vrijwilligers hard gewerkt om de rotswanden geschikt te maken voor klimmers. Zo’n zes jaar lang waren de vrijwilligers in de weer om de rotswanden veilig te maken en routes uit te zetten. Een flinke klus, die nu zo goed als geklaard is.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


En met succes! Het nieuwe klimgebied heeft een wand van 150 meter breed en op het hoogste punt 60 meter hoog. En over die wand lopen dus zo’n 50 routes waar je je kan uitleven. En als alles volgens plan verloopt, wordt dat aantal nog uitgebreid. Ook wordt er nog gewerkt aan een via ferrata. Oftewel: het werk is nog niet af.

Het klimgebied wordt beheerd door de KBF en de Waalse Club Alpin Belge. Meer weten over de nieuwe routes? Op de site van de KBF kun je meer informatie vinden.

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?