Het Zwarte Woud ©Nicholas A. Tonelli

Nieuwe bekroonde wandelroutes in Zwarte Woud

De wandelvereniging van het Zwarte Woud in Duitsland, de Schwarzwaldverein, bestond in 2014 150 jaar. Dat vierde de vereniging met activiteiten en twee recent bekroonde wandelroutes, die het keurmerk ‘kwaliteitsweg’ hebben gekregen. In het grillige landschap liggen inmiddels 23.000 kilometers aan wandelwegen verspreid.

Het Zwarte Woud is niet voor niets een gewild wandelgebied; met zijn beboste bergen, vriendelijke heuvels, de wijnvelden en rustige plaatsen, is de omgeving voor iedereen een interessante uitstap. De Schwarzwaldverein heeft in het gebied overal dezelfde bewegwijzering aangelegd, wat het wandelen erg makkelijk maakt.

Kwaliteitswegen

De routes Lauterbacher Wandersteig en Geroldsecker Qualitätsweg hebben onlangs het keurmerk ‘kwaliteitsweg’ vergaard, waarmee het totale aantal kwaliteitswegen – de garantie van mooie uitzichten en een afwisselende route – nu op tien ligt.

Langs de route Westweg, van Pforzheim naar Basel, worden deze maand vanwege het jubileum diverse evenementen georganiseerd. Deze route leidt over de mooiste kammen van de bergen in het Zwarte Woud. Op de toerismewebsite van het Zwarte Woud vind je de evenementen en wandelroutes in het gebied.

Bron: verkeersbureaus.info

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt