glocknerkrone huttentocht

Nieuwe huttentocht aan de zuidkant van de Großglockner

Het uitzicht op de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk is eigenlijk altijd mooi. Een nieuwe hoogtewandeling geeft je zes dagen lang een prachtig uitzicht op Oostenrijks hoogste bergtop. 

Via deze route kom je alles tegen dat dit deel van Tirol je kan bieden: groen almen, hoge bergtoppen en de ruige ongerepte natuur van het Nationale Park Hohe Tauern. De tocht begint in Matrei en voert je in zes dagen naar Kals am Großglockner. Overnachten doe je in een paar van de mooiste berghutten van de regio, waaronder de Sudetendeutschen Hütte, het Kalser Tauernhaus of de Lucknerhütte. Het hoogste punt van de route is de Stüdlhütte op 2.802 meter hoogte. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


Die hoogte betekent dat je door alle vegetatiezones van het gebied wandelt. Groene almen die vol met bloemen staan, over de echte ‘hochalmen’, tot je boven de boomgrens in de rotsige puinvelden staat, tot in het Ködnitztal vlak onder het gletsjerijs staat! In de laatste etappe van de tocht zit ook nog een spannende afsluiter: de hangbrug vlak bij Kals am Großglockner, waar je nog even hoog boven de Ködnitzer bach het dal oversteekt. 

De route geldt als middelzwaar, maar bereid je voor op een aardig aantal hoogtemeters. In totaal leg je zo’n 3737 hoogtemeters bergop af. Het is mogelijk om de route op te delen in meerder stukken: de hutten waar je overnacht zijn ook vanuit het dal bereikbaar. Je kan van deze zesdaagse huttentocht dus ook dagtochten, of een huttentocht van twee of drie dagen maken. 

 

 

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen