Kabelbaan in Dachsteinmassief. Foto Toby Irvine

Nieuwe panoramagondels in Dachstein

Kabelbaan in Dachsteinmassief. Foto Toby IrvineIn het Oostenrijkse Dachstein zijn twee nieuwe gondels in gebruik genomen. Eén daarvan heeft een terras bovenop, waardoor passagiers kunnen genieten van de buitenlucht en het prachtige uitzicht.

De Dachstein-Südwandbahn is sinds de opening op 18 mei 2013 de eerste kabelbaan in Oostenrijk met een gondel die is voorzien van een dakterras. Eerder werd in april 2012 een vergelijkbare gondel geïntroduceerd op de Zwitserse Stanserhorn.

In de gondel in Dachstein is plaats voor ongeveer 60 mensen, waarvan tien in de open lucht bovenop de gondel. Ook de passagiers binnenin hebben een prachtig uitzicht, want de gondel is rondom helemaal voorzien van glas. De Dachstein-Südwandbahn overbrugt een hoogte verschil van ruim 1000 meter in iets meer dan vijf minuten. De gondels gaan dan ook met een snelheid van 43 kilometer per uur naar de top van de bergen.

In juli van dit jaar wordt vlakbij de Dachstein-Südwandbahn nog een nieuwe attractie geopend. Er komt een 100 meter lange hangbrug tussen twee bergwanden die is voorzien van een glazen bodem, waardoor je 2700 m boven de afgrond lijkt te zweven. Op de brug is tevens uitzicht op het Steinernen Meer en het Sloveense Triglav-gebergte.

Meer informatie over de regio Dachstein vind je op: http://www.dachstein.at/sommer/

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!