Foto van Konstantin Malanchev via Flickr

Nieuwe skilift in Rusland hoogste van Europa

In Rusland zijn ze druk bezig met het bouwen van de hoogste skilift in Europa. De lift bereikt een hoogte van 3.847 meter. Hiermee is de nieuwe skilift hoger dan de Aguille du Midi (3.842 meter) in het Mont Blancmassief bij Chamonix in Frankrijk. Sommige bronnen geven aan dat de lift Mir-Gara-Bashi zal gaan heten. De nieuwe skilift wordt gebouwd op de Elbroes en ligt 1435 kilometer van Moskou. De Elbroes is een vulkaan in de Grote Kaukasus die al 2000 jaar is ingeslapen. Met een hoogte van 5642 meter is het de hoogste berg van Europa. Momenteel zit de lift in de derde bouwfase en wordt de opening gepland voor het skiseizoen 2015/2016.

Grotere capaciteit

De nieuwe lift kan 750 mensen per uur naar boven brengen. De capaciteit zal uiteindelijk verhoogd worden naar 1500 mensen per uur. Dit is mogelijk door het gebruik van 8-persoons cabines, waarvan er totaal 35 aanwezig zijn. De lift gaat ook met een redelijke snelheid naar boven: de wintersporters zijn in 04:50 minuut boven. De skilift brengt de skiërs 1.675 meter naar boven naar het eindstation. Aan het milieu is ook gedacht, waardoor de skilift milieubewuste aspecten heeft. De gondels zijn voorzien van zonnepanelen die zorgen voor de energie van het back up systeem.

Voor elke skiër geschikt

De nieuwe lift in Rusland geeft toegang tot pistes die ook voor beginners geschikt zijn. De lift in Auguille du Midi brengt de skiërs alleen naar gevorderde pistes. De belangrijkste constructie van de piste is bijna klaar en hierdoor is de stap naar de voltooiing van het project bijna gemaakt. Experts vanuit Frankrijk assisteren bij de bouw en voorzien de Russen van advies.

Bron: seilbahn.netargophilia.com

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?