arlberg trail wandelroute oostenrijk

De Arlberg Trail, een vijfdaagse trektocht door Oostenrijk

Sinds augustus 2021 is Oostenrijk een meerdaagse wandelroute rijker. De Arlberg Trail voert je vijf dagen lang door het passengebied op de grens tussen Tirol en Vorarlberg.

De nieuwe Arlberg Trail loopt door de regio rondom St. Anton am Arlberg in Tirol en Lech/Stuben in Vorarlberg. 52 kilometer lang wandel je over de grens van Vorarlberg en Tirol. De route is enerzijds sportief, maar tegelijk heb je volop gelegenheid om te genieten van de natuur.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


De route van de Arlberg Trail is niet helemaal nieuw. De route volgt namelijk ookd e passen en trajecten van al oude (toer)skiroutes. Dat betekent trouwens wel dat er aardig wat hoogtemeters voor je liggen op de route. Dat niet alleen, een groot deel van de route ligt hoog in de bergen. Je moet dus wel wat alpine ervaring hebben voor deze tocht. Maar als je een echte hoogalpine berggeit bent, dan is deze route echt een mooie uitdaging.

De route is een rondwandeling, je kan dus eigenlijk op een willekeurig punt beginnen, maar je moet natuurlijk wel op een plek omhoog. De officiële startpunten zijn St. Anton, Lech en Stuben. Vanuit een van die plaatsen volg je de gemarkeerde route, idealiter met de klok mee, tot je weer bij het beginpunt uitkomt. Delen van de route gaan met de kabelbaan, maar bij elkaar heb je alsnog zo’n veertig kilometer bij 6.038 hoogtemeters te wandelen. De route kan overigens worden verdeeld in losse etappes van één dag. Omdat je wel veel in de hoogte loopt, moet je wel rekening houden met sneeuw in het voor- en najaar. De beste periode voor de Arlberg Trail is van juli tot en met september.

Natuurlijk moet je wel ergens kunnen slapen. In de drie dorpen waar je kan overnachten zijn partnerhotels, hotels die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de route. Op korte termijn wordt het mogelijk om arrangementen langs de route te boeken, waarbij overnachtingen en kabelbanen inbegrepen zijn. Bij zo’n arrangement zou zelfs bagagetransport mogelijk moeten zijn, zodat je zelf alleen nog maar met een dagrugzak op pad hoeft.

Meer weten over de route? Hier vind je meer informatie.

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier een stukje berg geschiedenis