Olympische Winterspelen 2026 worden in Italië gehouden

Olympische Winterspelen 2026 worden in Italië gehouden

Maandag 24 juni werd bekendgemaakt dat de Olympische Winterspelen van 2026 in Italië worden gehouden. Italië won hiermee over het voorstel van Zweden om de Winterspelen in Stockholm en de skiplaats Åre te houden. De Winterspelen zullen georganiseerd worden door het plaatsje Cortina d’Ampezzo en Milaan. 

Winterspelen tóch naar Italië

Voor een moment leek het erop dat het voorstel van Italië niet tot stand zou komen. Er kwam al eerder een voorstel om de Spelen te organiseren vanuit Milaan en Cortina d'Ampezzo, samen met Turijn, dat de Winterspelen van 2006 organiseerde, maar dat voorstel viel in duigen doordat de burgemeesters van de steden het niet eens konden worden. 

Lombardije en Veneto

Uiteindelijk deed Italië een nieuw voorstel voor de Winterspelen van 2026, dat 24 juni werd geaccepteerd door het Internationaal Olympisch Comité in Lausanne, Zwitserland. Italië stelde voor de Winterspelen in verschillende steden tussen Milaan en Cortina te houden, in de regio’s Lombardije en Veneto. De openingsceremonie zal gehouden worden in het San Siro voetbalstadion in Milaan en de sluitingsceremonie in het amfitheater in Verona. 

Vicepremier van Italië, Matteo Salvini zei na de bekendmaking van de locatie van de Winterspelen dat hij uitkijkt naar de nieuwe sportfaciliteiten die gebouwd zullen worden in de omgeving. 

Bron:

Afbeelding:

  • The athletes from Italy entering the stadium at the opening ceremonies of the 2010 Winter Olympics (Giorgio Di Centa is the flagbearer): Jude Freeman [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?